11 unelte la îndemână pentru micii antreprenori

11 unelte la îndemână pentru micii antreprenori

05-11-2018

11 unelte la îndemână pentru micii antreprenoriSă dezvolți și să gestionezi o firma mică poate fi frumos, dar înseamnă și multă muncă. Ți-ai implementat marile idei și funcționează. Totuși, ai putea fi în poziția în care nu îți vei mai putea permite să angajezi personal în plus. Asta înseamnă că multe lucruri esențiale în business, cum ar fi vânzările sau marketingul, vor fi gestionate de tine. Asta înseamnă mai multe ore suplimentare. Lipsa experienței în unele domenii poate cauza inevitabil întârzieri sau greșeli.

 

Potrivit unui studiu realizat de Institutul Național de Statistică, jumătate dintre afacerile mici dau faliment în primii patru ani de activitate. Cum ar fi dacă, cu aptitudinile și cunoștințele adecvate în câteva domeniile străine ție, ți-ai putea dezvolta afacerea, asigurând în același timp un cash flow pozitiv și reducând greșelile costisitoare?

 

Aici ai o listă de instrumente gratuite prin care îți poți îmbunătăți aptitudinile într-un mod interactiv:

 

1. Cursuri gratuite - Chiar dacă este posibil să nu ai destui bani să angajezi specialiști, există alternative. Sunt o mulțime de cursuri valabile gratuit sau la un  preț redus. De exemplu, Google dispune de o grămadă de unelte care îți pot fi de folos în orice îți dorești să faci.  Pe de altă parte, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț şi Antreprenoriat a anunțat că românii pot urma cursuri gratuite de antreprenoriat şi management, prin programul guvernamental EMPRETEC.

 

2. Platforme automatizate - Ziua în care se scriau date despre client pe foi sau în Excel s-a sfârșit. Este esențial să investești într-un software de management al relației cu clienții (