Ce reprezintă ConfiRisk și cum se calculează

Ce reprezintă ConfiRisk și cum se calculează

09-12-2019

ConfiRisk - instrument pentru antreprenori

ConfiRisk este un instrument pe care l-am dezvoltat împreună cu echipa Confidas. Dorim ca el să fie util pentru cât mai mulți antreprenori, iar în esență, exprimă un rating sau o notă pentru compania analizată, ca o sinteză a informațiilor financiare, a informațiilor fiscale și juridice disponibile în baza de date Confidas.

 

ConfiRisk este exprimat pe o scară de la 0,1 (minim) la 9,9 (maxim), semnificând cât de riscantă este societatea din punct de vedere al onorării obligațiilor sale la termenele cerute de furnizori și de diverșii creditori. Cu cât nota este mai mare, cu atât riscul de dificultăți financiare pe un orizont previzibil este mai scăzut.

 

 

Informația este utilă:

  1. Pentru furnizori ai tăi, actuali sau potențiali. O firmă care vrea să lucreze cu tine se va uita la ratingul ConfiRisk, iar în funcție de el poate percepe afacerea ta ca fiind mai mult sau mai puțin riscantă în ceea ce privește capacitatea de onorare a plăților la timp;
  2. Pentru tine, dacă ești antreprenorul sau persoana din conducerea firmei. Astfel, vezi cum este perceput business-ul tău de către terți: potențiali furnizori, bănci, leasing etc. Într-un cuvânt, entități care ți-ar putea acorda credit comercial sau financiar. Dacă ai un scor bun, furnizorii te vor privi mai bine și vei putea negocia cu ei termene mai bune de plată, desigur, totul în contextul industriei din care firma ta face parte.

Intervale valorice și încadrări privind riscul