Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori în mai puțin de patru luni de la lansare!

Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori în mai puțin de patru luni de la lansare!

30-03-2019

În mai puțin de patru luni de la lansarea primei versiuni de test, Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori să verifice firmele cu care intenționau să colaboreze înainte de a încheia contracte. Membrii platformei Confidas, platformă care permite IMM-urilor să vadă și să raporteze companiile rău-platnice, au înregistrat plăți restante de peste un milion EUR.

 

Misiunea Confidas este aceea de a face mediul de afaceri mai sigur pentru antreprenorii cinstiți, iar platforma colectează date legate de facturile neplătite direct de la micii întreprinzători. Companiile pot publica pe site restanțele la plată pe care le au de la partenerii de contract, iar când o restanță de plată este înregistrată, Confidas alertează ceilalți membri ai platformei, pentru a-i ajuta să evite colaborarea cu firmele rău-platnice. Confidas a fost creată de Eduard Burghelia, un tânăr antreprenor în vârstă de 21 de ani, desemnat recent de comunitatea de business din România drept „Tânărul antreprenor al anului”.

 

Captură de ecran din platforma Confidas

 

Membrii comunității Confidas pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informaţiile financiare şi juridice a peste 600.000 de firme active, primesc alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienţilor şi îşi pot înregistra clienţii rău-platnici pentru a-i determina pe aceştia să plătească. Fiecare membru şi restanță de plată sunt verificate cu atenție pentru a asigura corectitudinea informațiilor.

 

Ideea de a dezvolta o astfel de platformă i-a venit lui Eduard după ce a ajuns în pragul falimentului din cauza clienților care nu își plăteau facturile. La 16 ani, Eduard conducea propria firmă de curierat pe bicicletă, însă puține firmele îi și plăteau serviciul. Atunci s-a hotărât să înființeze biroul de credit destinat exclusiv firmelor pentru a face mediul de afaceri mai sigur pentru companiile corecte.