Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori în mai puțin de patru luni de la lansare!

Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori în mai puțin de patru luni de la lansare!

by
30-03-2019

În mai puțin de patru luni de la lansarea primei versiuni de test, Confidas a ajutat peste 3.000 de antreprenori să verifice firmele cu care intenționau să colaboreze înainte de a încheia contracte. Membrii platformei Confidas, platformă care permite IMM-urilor să vadă și să raporteze companiile rău-platnice, au înregistrat plăți restante de peste un milion EUR.

 

Misiunea Confidas este aceea de a face mediul de afaceri mai sigur pentru antreprenorii cinstiți, iar platforma colectează date legate de facturile neplătite direct de la micii întreprinzători. Companiile pot publica pe site restanțele la plată pe care le au de la partenerii de contract, iar când o restanță de plată este înregistrată, Confidas alertează ceilalți membri ai platformei, pentru a-i ajuta să evite colaborarea cu firmele rău-platnice. Confidas a fost creată de Eduard Burghelia, un tânăr antreprenor în vârstă de 21 de ani, desemnat recent de comunitatea de business din România drept „Tânărul antreprenor al anului”.

 

Captură de ecran din platforma Confidas

 

Membrii comunității Confidas pot vedea plățile restante declarate de alte companii, pot verifica informaţiile financiare şi juridice a peste 600.000 de firme active, primesc alerte atunci când intervin schimbări în situațiile clienţilor şi îşi pot înregistra clienţii rău-platnici pentru a-i determina pe aceştia să plătească. Fiecare membru şi restanță de plată sunt verificate cu atenție pentru a asigura corectitudinea informațiilor.

 

Ideea de a dezvolta o astfel de platformă i-a venit lui Eduard după ce a ajuns în pragul falimentului din cauza clienților care nu își plăteau facturile. La 16 ani, Eduard conducea propria firmă de curierat pe bicicletă, însă puține firmele îi și plăteau serviciul. Atunci s-a hotărât să înființeze biroul de credit destinat exclusiv firmelor pentru a face mediul de afaceri mai sigur pentru companiile corecte.

 Eduard Burghelia, 21 ani

 

 „Să alergi după bani poate fi un coșmar. Îți irosește atât de mult timp, iar oamenii s-au obișnuit și spun că așa e în business, dar nu trebuie să fie așa! Băncile nu o permit. Ei au construit un mecanism foarte bun de raportare, iar IMM-urile au și ele nevoie de așa ceva. Muncești din greu. De ce să nu fi plătit?”, a afirmat Eduard Burghelia.

 

Compania a anunțat recent că lucrează la dezvoltarea unor noi module destinate firmelor mari. „Cu ajutorul membrilor Confidas și a altor parteneri mari, printre care și o bancă, vom deveni curând locul în care vei găsi absolut toate firmele care întârzie la plată și ne vom extinde internațional”, a continuat Eduard.

 

Confidas se bucură și de un interes crescut din partea investitorilor, pregătind o nouă rundă de investiții de peste 150.000 EUR. Câțiva antreprenori și consultanți cunoscuți au investit într-o rundă anterioară 80.000 EUR pentru dezvoltarea platformei, printre care Iulian Cîrciumaru și Andrei Crețu (prin V7 Capital), Paul Murariu (consultant în dezvoltarea afacerilor) și Ioana Marcu (executive coach).

 

IMM-urile pot înregistra restanțe de plată pe site-ul Confidas doar dacă scadența a fost depășită cu mai mult de 45 de zile, iar valoarea restantă este mai mare de 100 RON. O restanță de plată reprezintă o pată neagră în raportul de credit al firmei rău-platnice și va rămâne vizibil pentru următorii 5 ani.

 

Puteți vedea cum funcționează platforma Confidas urmărind această scurtă animație video:

 

Articole recomandate

Autor:
Postat în categoria Articole, în data: 01-11-2018

Acest articol te va ajuta să reduci numărul de zile în care facturile tale sunt plătite, ajutându-te să te dezvolți mai repede!

Autor:
Postat în categoria Știri, în data: 15-03-2019

Suntem fericiți să vă anunțăm că Eduard Burghelia, fondatorul Confidas, în vârstă de 21 de ani, a primit premiul „Tânărul antreprenor al anului” din partea Romanian Business Leaders, una dintre cele mai importante comunități de business din România.

Autor:
Postat în categoria Știri, în data: 17-12-2018

Confidas, o companie fondată de un tânăr student de 21 de ani, primește 80.000 EUR printr-o investiție de la un fond și alți investitori individuali.

Despre Confidas

Bine ai venit pe blogul Confidas!
Aici vei găsi sfaturi de la experți și informații utile afacerii tale.


Confidas este o platformă cu milioane de date despre companiile din România și îți permite să expui public companiile care nu te-au plătit la timp. Utilizatorii noștri au acces la rapoarte de credit, primesc alerte legate de starea financiară a clienților lor și înregistrează incidente de plată pentru a recupera facturile neîncasate mai rapid.


Află mai multe despre Confidas – click aici
Abonează-te la newsletter!
Alătură-te celor peste 500 de companii care primesc cele mai bune sfaturi de business
Următește Confidas