5 pași pentru a-ți eficientiza timpul și fluxul de numerar

5 pași pentru a-ți eficientiza timpul și fluxul de numerar

18-02-2019

 

Indiferent că ești la început de drum cu o afacere sau nu, este bine să te asiguri că ai și o sumă de bani de rezervă (impusă de lege sau nu).

 

Uneori este greu să susții o firmă fără această rezervă, cel puțin la început. Apropo de asta, producătorul principal de mașini electrice, Tesla, a văzut cum prețul acțiunilor scade ca urmare a îngrijorării că rezervele sale de bani se termină. Așadar, nu este o problemă pe care doar firmele mici o au.

 

Îți prezint, în continuare, câteva sfaturi pe care un antreprenor ar trebui să le ia în considerare pentru a-și menține un flux de numerar sănătos pe tot parcursul anului:

 

1. Creează-ți un plan privind fluxul de numerar și bugetul afacerii

 

Cashflow-ul reprezintă unul dintre cele mai importante instrumente de analiză folosite de către manageri și antreprenori în fundamentarea unor decizii de investiții.

 

Drept urmare, este important să îți întocmești un plan al fluxului de numerar și un plan cu bugetul afacerii. Asta te va ajuta să previzionezi veniturile și cheltuielile, astfel încât să fii conștient de potențialele obstacole înainte ca ele să apară.

 

Astfel de planuri te vor ajuta să iei și decizii financiare mult mai bune. Dacă ai o imagine completă despre unde se duc banii și pe ce, vei putea ști dacă poți avea cheltuieli în plus precum angajarea de personal sau cumpărarea unor echipamente noi.

 

În orice caz, tot pot apărea situații neprevăzute, indiferent de cât de bine îți construiești bugetul, care pot da peste cap pâ